2014. május 26., hétfő

Programajánló


Aki még nem tudja hol töltse a nyaralását, annak javasolnék pár programot Sárospatakon. Egy-egy élmény mindig emlékezetesebbé teszi a nyaralást, így érdemes valami esemény köré szervezni a programokat. A teljes pataki eseménynaptár itt tekinthető meg, de akkor a teljesség igénye nélkül kiemelnék pár nagyobb rendezvényt.


1. Pünkösdi Szent Erzsébet Ünnep - június 6-9.
A minden évben megrendezésre kerülő ünnepség megidézi Szent Erzsébet korát, életét és szellemiségét. A rendezvény Erzsébet korába, a XIII. századba igyekszik bepillantást adni a hagyományos, kosztümös felvonulás és történelmi játék keretében. A vidám hangulatú vásári forgatagban az érdeklődők szórakoztatásáról többek között vásári kikiáltók, zenészek, táncosok, különféle mutatványosok, gyalogos és lovas harci bemutatók és még sokan mások gondoskodnak. 
http://m.cdn.blog.hu/it/itthoneszakmagyarorszagon/image/2014/Szent%20Erzsebet%20202x135-page-001.jpg

2. Ostromhétvége - július 19-20.
Szintén visszatérő program Sárospatakon, a XVII. századi katonai életet bemutató, a Rákócziak korát megidéző hadászati program és várostrom a sárospataki Rákóczi-várban. A pontos program még nem elérhető, de gondolom hamarosan közzéteszik.





3. Bodrog Néptáncegyüttes Jubileum és Borpatak Borfesztivál - július 25-26.
Erre a hétvégére két program is esik. 60 éve működik Sárospatakon magas színvonalon a Bodrog Néptáncegyüttes, mely ezen a hétvégén tartja jubileumát. Ennek keretében, július 26-án lesz látható gálaműsoruk, melyre a táncegyüttes már nagy erőkkel készül.
A másik program ami erre a hétvégére jut egy új kezdeményezés Borpatak néven. Mint korábban már esett szó itt e blog hasábjain, ez egy hiánypótló rendezvény, hiszen Sárospatakon eddig nem volt borfesztivál. Nagy kíváncsisággal várjuk ezt az eseményt is.

4. Zemplén Fesztivál - augusztus 8-17.
Ezt a rendezvényt nem kell senkinek bemutatni, hisz erre a tíz hétre az egész környék felpezsdül, és mindenhol magas színvonalú kulturális programok várják a vendégeket. Jazz, képzőművészet, komolyzene, irodalom - hol intim hangulatban, hol monumentálisan. Patakon is egyszerre több helyszínen zajlanak majd az események a Rákóczi Várban, a Makovecz téren, a Művelődés Házában, a Grill Gödörben és a most nyíló Cuvée Rendezvényházban. Érdemes felkeresni a Fesztivál honlapját, hogy ott válogassunk a jobbnál jobb programok között. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése